Lite inför VM kvalet

Den 25 juli lottades VM kval grupperna inför fotbolls VM 2018. Sverige befann sig i grupp 3 och det fanns en viss oro att vi kunde få två svåra nationer i samma grupp. Så blev också fallet då vi hamnade i samma grupp som Frankrike och Nederländerna. En mycket tuff grupp där vi måste hamna på en andra plats för att ta oss vidare till playoff matcherna, om vi nu inte blir sämsta tvåan. Det finns sammanlagt nio stycken grupper, det ojämna antalet medför att den sämsta grupptvåan inte går vidare till någon playoff match.

Tyvärr får vi nog inse att en första plats är alldeles för orimligt och en andra plats hade varit en stor framgång för svenska landslaget. Alla minns vi playoff matchen mot Portugal där Ronaldo hade stor uppvisning, så även om vi lyckas knipa en andra plats är det fortfarande mycket jobb kvar. Allt kan dock hända och förhoppningsvis får vi se flera av våra U21-spelare utvecklas och få speltid redan under fotbolls EM.

Fotbolls VM i Ryssland

Från ett europeiskt perspektiv så kunde det knappast blivit ett bättre land. Städerna man valt ligger i närheten av Europa och man kan enkelt flyga till Moskva på under 3 timmar. Infrastrukturen mellan städerna är välutvecklade och det kommer inte vara några problem att flyga mellan städerna.

För dig som vill se lite mer av Ryssland finns det bra tågförbindelser mellan de flesta städerna. Öppningsmatchen och invigningen kommer att hållas i Moskva, närmare bestämt på den klassiska arenan Luzjniki stadion. Oavsett om Sverige går till fotbolls VM eller inte så är detta ut utmärkt tillfälle att upptäcka Ryssland som land. Det finns mycket historiska byggnader från Sovjet Unionen och förhoppningsvis blir det enklare att söka visum under perioden för världsmästerskapet.