Klassisk Bomberjacka

Känner verkligen att jag missat något. Köpte mig en höstjacka för några månader sedan och har sedan dess inte kollat runt efter fler jackor. Ogillar verkligen att hitta en snyggare jacka ett par dagar senare. Efter lite diskussioner på jobbet om vad som är den hetaste trenden i år så var flera överens om att bomberjackan är den klart lysande stjärnan på modehimlen i år. Jag hävdade bestämt att jackan fortfarande förknippas med lite udda/våldsamma kulturer men fick till slut ge mig. De jag pratade med är yngre än mig och hade knappt hört talas om bomberjackans förflutna utan pratade mer om hur snygga och funktionella de är.

Har alltid tyckt att bomberjacka är outstanding i design men har inte ägt någon sedan 90-talets, då de flesta av oss vanliga människor skamset fick hänga in jackan långt bak i garderoben. När jag kom hem idag började jag febrilt leta efter min klassiska bomberjacka från Alpha Industries, trots att det är några år sedan så förknippar jag alla bomberjackor med just Alpha Industries.

Grön bomberjacka

grön bomberjacka

Min nya bomberjacka

Efter mycket sökande fick jag tyvärr inse att den gått förlorad i någon flytt någon gång för längesedan. Men min sorg vändes snart till glädje igen då jag kollade igenom vad nätet hade att erbjuda. Förstod ganska snart att mina arbetskamrater hade rätt om denna nya trend, utbudet är helt enormt och kända varumärken tillverkar numera bomberjackor. Till en början hade jag tänkt att köpa en lite mer diskret, för att inte bli ifrågasatt eller bli förknippad med någon gruppering jag inte alls sympatiserar med. Men då verkligen alla fördomar verkar ha försvunnit så tänkte jag gå all-in och beställa en klassisk grön bomberjacka från Alpha Industries.

Till och med det orangea tyget på insidan, som många huliganer vände ut och in inför kommande slagsmål, finns kvar. Hade älskat att komma till jobbet med den orangea insidan utåt och ge mina yngre arbetskamrater en historia lektion, men det får vänta. Den enda skillnaden jag kan se på den jacka jag beställt är att den är betydligt mer insydd än den boxiga modellen jag använde under 90-talet. Om tre dagar kommer jackan och jag kan knappt bärga mig.