På jakt efter leksaker

Present

Hellu bloggen. Igår fick jag ett inbjudningskort till mitt gudbarns barnkalas. Fantastiskt trevligt men har inte än aning om vad man köper till en 5-åring. Kommer inte ihåg så mycket av barnkalasen som man var på när man var barn. Det starkaste minnet är den traditionella fiskedammen och att man spelade lite fotboll efter tårtan.

Vi firade alltid med klassen och det var alltid mycket barn på kalaset. Killarna hade sina barnkalas och tjejerna sina. Väldigt pedagogiskt då inget barn behövde känna sig utanför.

Pratade lite med min väninna och tydligen blir det ett lugnt barnkalas med familj och släkt. Kan tycka det är lite tråkigt då jag verkligen associerar barnkalas med en massa glada barn som springer runt och leker.

Leksaker på nätet

Efter jobbet idag svängde jag förbi Toys R Us i jakten på en leksak för en 5 åring. Utbudet är helt klart bättre än när jag var liten men ändå lyckades jag inte hitta något kul att ge bort. Tanken att beställa via nätet slog mig inte förrän jag kom hem. Trodde folk i största allmänhet ville se leksakerna innan man köpte dem, men ack så fel.

Utbudet av leksaker på nätet är helt enormt:
Skannade igenom fem stycken nätbutiker för att få en överblick och jämföra lite priser. Trots att det många gånger känns som orimliga priser för en liten plastbit så tror jag att det blivit billigare nu när e-handeln har ökat. Min uppfattning om nätbutikerna är att sortimentet i grunden är densamma och priserna likaså.

Alla butiker erbjuder klassiska leksaker som LEGO och gunghästar. För mig var den stora skillnaden att det finns mycket mer leksaker som riktar sig till tjejer, jämfört när jag var barn.

Till min beställning. Det blev till slut ett LEGO byggset som jag hoppas han kommer att uppskatta.

Priset blev lite högra än vad jag räknat med men vad gör man inte för sitt gudbarn =). Nästa helg blir det barnkalas för hela slanten, mer info om detta kommer i nästa inlägg.